NinosdeGuatemala1

NiƱos de Guatemala

Niños de Guatemala (NdG) is een Nederlands-Guatemalteekse non-profit organisatie die het doorbreken van de cyclus van armoede in Guatemala als doel heeft. NdG heeft sinds 2006 twee basisscholen geopend, Nuestro Futuro en El Porvenir, waar meer dan driehonderd kinderen gratis onderwijs krijgen. Rothuizen Architecten Stedenbouwkundigen is betrokken geweest bij de ontwikkeling van beide scholen door het ontwerp en tekenwerk als donatie te verrichten.

In 2015 heeft Rothuizen weer uren gesponsord voor een nieuw schoolgebouw waar in Niños de Guatemala’s eerste middelbare school programma start.

Daarnaast hebben de initiatiefnemers van NdG de Good Hospitality Group (GHG) opgericht. De GHG zet een keten van “profit-for-non-profit” hotels op in Latijns-Amerika. De winst wordt gedoneerd aan lokale goede doelen. De opbrengsten van het eerste hotel gaan naar Niños de Guatemala. De kinderen die zijn opgeleid op de scholen van NdG kunnen in het hotel praktijkervaring opdoen. Rothuizen Architecten Stedenbouwkundigen heeft in de ontwikkeling van dit hotel een rol gespeeld door belangeloos de begeleiding van de architectenselectie van een lokale architect in Guatemala te verrichten en de ingediende ontwerpen te beoordelen. In 2015 is het eerste hotel genaamd Good Hotel Antigua (Guatemala) geopend.